Avreagerar mig bara.

Jag tycker att vårt samhälle är tragiskt. Vårt samhälles 'kändisskap' - vad är det? Vad är det som vi uppmärksammar i media mm. Småtjejer som provocerar och offentliggör sina dagbokstankar i hopp om uppmärksamhet. KLART att alla någongång har drömt om kändisskapets söta fruker, men till vilket pris? Den snabbaste vägen till att bli känd i Sverige idag är att vara hatad eller ställa upp i Idol - och om man väljer det sistnämnda alternativet måste man hamna åtminstonde topp 10  för att bli ihågkommen under en längre tid. En nödlösning på idol-alternativet är att se bra ut, ha gitarr och göra en bra audition. Även om du inte kommer enda fram till topp 10 så får du i alla fall många träffar på YouTube och JÄTTEMÅNGA nya Facebook-vänner! Men att bli känd genom Idol är verkligen att spela mot dåliga odds (let's face it... ganksa många söker.) Dessutom är det tidskrävande. Så därför så skriver man något provocerande istället! Snabbt, enkelt och säkert - för det funkar.

Du måste bara komma på något som strider mot all etik och moral i vårt samhälle, vänta och BAM! Du är omtalad på Facebook, någons blogg eller dylikt. Snart får du fler träffar och sakta men säkert hamnar du på varenda diss-lista i hela Sverige! Man uppmärksammar dig någon minut i radio, men någon minut är allt du behöver - för genast kommer ett hundratal personer att googla ditt namn - och där är du! Vips så har du några till som kommer hata dig! Men det gör inget, för du kommer att bli bjuden till en massa event, där du träffar andra likasinnade människor som kommer att inse hur trevlig du är - för att du är ju inte en sådan provocerande, elak bitch egentligen. Du ville bara ha frukten! Allt detta för att du skrev "Jag hatar tjocka människor för att de är äckliga" eller "handikappade människor är som djur för att de klarar inte sig själva". Är det inte ett själviskt beteende egentligen? Att uppröra och framför allt SÅRA människor för att uppnå sina mål.

Det värsta är att detta är inte det värsta! Det värsta är att anledningen till att vi uppmärksammar människor som gör såhär är för att VI VILL ha sånt här! Vi vill läsa om personer som provocerar, vi vill höra om människor som står för sjuka grejer, vi vill se elaka människor i tv-rutan, för att det är mer underhållande. Ingen bryr sig om du har skänkt 1000 spänn till Röda Korset när du istället kan lyssna på en korkad 17åring som säger att tjocka människor inte är lika mycket värda som smala människor!

Jag vill slå ett slag för de personer som hjälper människor och gör skillnad i samhället, PÅ RIKTIGT! Det är sådana människor vi borde ha på röda mattan och som förtjänar vår uppmärksamhet.

Tack för mig! Godnatt!
Enligt mig | | Kommentera |
Upp