Ansträngande att vara lat.

Vi människor har ett roligt sätt att tänka ibland. Hur ofta försöker vi inte hitta genvägar för att göra det så enkelt som möjligt? Även till de enkla småsakerna. Det vi inte inser är att ofta skulle det varit enklare att gå den sk. "svåra vägen". Några exempel hade kanske varit på sin plats?

Du dammsuger rummet... En litet pappersbit ligger på golvet och väntar på att elimenaras. Du försöker dammsuga upp den, men den jäkeln vill inte lämna golvet. Istället för att böja dig ner och plocka upp den, vilket skulle ta 2-3 sekunder MAX, så drar du dammsugarmunstycket över pappersbiten några 100 gånger från olika vinklar, vilket tar betydligt längre tid och förmodligen mer energi. Dessutomblir man mer frustrerad!

Alla har vi väl någongång varit med om att man ska förflytta ett x antal objekt från punkt a till punkt b? "Hmm... om jag går EN gång så sparar jag tid. Jag kan säkert bära alla 10 grejerna samtidigt". Först och främst får man organisera så att allt ligger bra i armarna, sen for man gå lååååååångsamt (alltså, det hade gått snabbare om man bara hade gått två gånger!) och vips: KRASCH! ... och så ligger något förstört på golvet. Och så får man plocka upp och fixa istället.

Istället för att tvinga ner ett mjölkpaket i den redan överfulla soppåsen så kunde man ju bbara tagit ut den gamla och sätta i en ny? Nääädå, det blir enklare om man lägger hela sin kroppstyngd på mjölkpacketet och försöker pressa ner den i påsen. Den kommer att...  få plats... förr... hiiiiingnngg.... eller... sennnnnnareeeeee... SÅDÄR! ... och så ramlade den ut igen.

Lite ironiskt, am I right? :)
Enligt mig | |
Upp